CultuurLocaal voor lessen muziek, dans en drama

De stichting CultuurLocaal is op 14 januari 2016 opgericht. CultuurLocaal verzorgt opleidingen op het gebied van cultuur (muziek, dans en drama) in ruime zin. Het huidige aanbod bestaat uit muzieklessen in de vrije tijd, zowel doorlopend als in korte cursussen, en muziekprojecten op basisscholen.

Onze leslocaties zijn De Baerne, Riederhof en Middeldijkerplein.

Locatie team

photo

Monique Kruijdenberg

Coördinator De Baerne en activiteiten

photo

Miranda van der Winkel

Administratie

photo

Hanneke Meijer

Coördinator Carnisselande en scholen

photo

Tom Ketting

Beheerder

photo

Henk Elderson

Coördinator algemeen

Bestuur

photo

Dirk Jan Versendaal

Voorzitter

photo

Rick Liebelt

Penningmeester

photo

Marian Kroos

Secretaris

photo

Coby van der Schee

Algemeen bestuurslid

photo

Huub Nijs

Algemeen bestuurslid

photo

Esmeralda Westerborg

Algemeen bestuurslid

OOnze kernwaarden:

Bovenaan de lijst van kernwaarden staat betrokkenheid. Stichting CultuurLocaal is opgericht door een reeks van betrokken mensen die de cultuureducatie in Barendrecht niet verloren wilde laten gaan. Deze betrokkenheid komt dan ook tot uiting in haar relatie met docenten, leerling/cursist, ouders en de lokale gemeenschap. Of dit nu betrokkenheid is in de uitvoering van projecten, het luisteren naar ideeën van docenten of een creatieve bijdragen leveren aan de lokale gemeenschap. Stichting CultuurLocaal denkt mee, voorziet van advies, brengt mensen samen en helpt bij het realiseren van ideeën.

Om cultuureducatie op een hoog niveau te houden is kwaliteit een belangrijke vereisten. CultuurLocaal werkt dan ook alleen maar samen met mensen die het leveren van hoge kwaliteit zeer belangrijk vinden. De docenten, lesmaterialen, uitvoeringen en lesstof zijn van hoge kwaliteit en helpen het beste in leerlingen naar boven te halen.

Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen is CultuurLocaal met haar docenten continu bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige lessen. Docenten zijn op de hoogte van nieuwe technieken en hebben op deze manier een zeer actueel aanbod. Daarnaast biedt CultuurLocaal de ruimte en de creatieve vrijheid om nieuwe projecten op te starten die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van zowel docenten als leerlingen.

Samenwerking brengt vaak vernieuwende en kansrijke mogelijkheden. Of dit nu een samenspel is tussen muziek leerlingen of samenspel tussen verschillende disciplines, door van traditionele paden af te stappen ontdekt men nieuwe gebieden. Om CultuurLocaal te laten groeien tot een open platform van diverse disciplines wil de Stichting samenwerkingen aangaan met lokale culturele organisaties en individuele ondernemers die op een zo breed mogelijk vlak een bijdragen kunnen leveren.

Transparantie en openheid van zaken is de fundering van Stichting CultuurLocaal. Alle zaken worden gedeeld en waar nodig toegelicht.

CultuurLocaal is aanbieder van een zeer breed en veelzijdig aanbod van lessen, cursussen en workshops voor 0 tot 100 jaar. Daarnaast is CultuurLocaal een plek waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en kennis kunt maken met nieuwe activiteiten.

Bijna vanzelfsprekend is dat CultuurLocaal uit zijn voegen barst van de creativiteit. CultuurLocaal werkt samen met inspirerende en creatieve geesten en bied als pionier een broedplaats voor nieuwe ideeën en projecten. Ook staat zij open voor nieuwe creatieve inbreng en helpt bij de realisatie van creatieve projecten.