Nils van Haften

“Toen ik als achtjarige The Pink Panther Theme had gehoord, wist ik het meteen: ik wilde saxofoon leren spelen; zwoel en swingend!”
Saxofoon leren spelen
Al die kleppen en assen… ze zien er misschien wel erg ingewikkeld uit, maar van de blaasinstrumenten is de sax misschien wel het makkelijkst aan te leren! Vanaf ongeveer acht jaar kun je beginnen met saxofoonlessen. Je hoeft geen kennis te hebben van het notenschrift; dat leer je allemaal spelenderwijs. Niet alleen uit een boek, maar juist door heel veel te spelen samen en/of met cd’s en mp3tjes. Tijdens de lessen leer je alles van het instrument, noten lezen, en heel belangrijk: vooral die muziek, die je zelf mooi vindt, te spelen op de sax! Pop, jazz, klassiek, alles kan…..plezier staat voorop.
Leren improviseren
De saxofoon is bij uitstek het instrument om op te (leren) improviseren. Heb je al wat ervaring op de sax? Dan kun je bij mij alles leren over improvisatie. Aan de hand van stukken uit het lichte muziekrepertoire leer je improviseren. Hoe bouw je een goede solo op? Welke noten kun je gebruiken? Wat is een akkoordenschema en wat kun je ermee? Hoe kun je zelf een begeleidende partij verzinnen, die goed klinkt ‘onder’ de zang?”
  • In 1994 Cum laude afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan het Rotterdams Conservatorium
  • Sindsdien actief als saxofoondocent en ensembleleider
  • Geeft workshops op Codarts (Rotterdams Conservatorium) en leidt diverse bigbands in de regio
  • Actief bij onder andere het Metropole Orkest, het Clazz Ensemble, The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Frankfurt Radio Big Band
 

1125

Saxofoon

38

Dinsdag, Donderdag

De Baerne

Meer informatie