Gerhard Koele

“Iedereen van 6 t/m 60+ kan zonder enige voorkennis op de akoestische gitaar leren spelen bij mij. Jonge kinderen zingen en spelen na de eerste les al een liedje op gehoor. Eerst leren zij gitaarspelen met de juiste houding en vingerzetting. Als zij na 8 tot 10 lessen een aantal liedjes in hun vingers hebben met de juiste speelhouding, dan gaan zij noten leren lezen, zoals je als kind eerst leert praten en daarna lezen en schrijven.
Met wat oudere leerlingen en volwassenen start ik meestal met akkoorden. Vier lessen zijn dan nodig om je eerste song te spelen. Je krijgt de meest recente liedjes op papier aangeboden compleet met akkoordschema en eventueel de zangtekst. De lessen worden gaandeweg meer op maat gesneden, passend bij de interesse en mogelijkheden van de leerling.
Wil je noten leren lezen, popsongs spelen en/of zingen bij de gitaar, klassieke of Spaanse muziek spelen of een mix daarvan? Vrijwel alles is mogelijk. Het speelplezier van de leerling staat voorop want dat vergroot zijn muzikale mogelijkheden en versnelt zijn ontwikkeling.
Voor de zomer hebben de leerlingen de mogelijkheid om te gaan samenspelen in groepjes. Behalve dat de leerlingen dat heel leuk en gezellig vinden leren zij veel door het naar elkaar luisteren. Zij nemen daarbij ook de zang-, bas- en cajonpartijen voor hun rekening. Zo werken we naar een optreden toe, het GrootGitaarGala. Meer dan 120 gitaarleerlingen repeteren 4 tot 5 weken lang solo, duo of in groepjes om daarna op te treden in een grote zaal met professioneel licht en geluid. De muziek wordt elk jaar speciaal voor de ensembles gearrangeerd. Zo zijn dan ook de meest actuele liedjes te horen in de voorstelling. Het accent ligt op popmuziek maar vrijwel alle stijlen op de akoestische gitaar komen aan bod. Familie en vrienden zijn welkom om mee te genieten van de muzikale prestaties.”
  • Van jongs af aan gitarist in bandjes
  • In 1986 afgestudeerd op akoestische gitaar bij Dick Hoogeveen aan het Rotterdams Conservatorium
  • Al vanaf zijn studietijd gitaarleraar in Ridderkerk, de Hoeksche Waard en Barendrecht
  • 23 jaar lang met Pieter Jan den Hartigh het Meander Gitaarduo geweest, dat twee succesvolle CD’s uitbracht
  • Sinds 2001 medebedenker en organisator van het GrootGitaarGala, een jaarlijks evenement rond de akoestische gitaar in theater Het Kruispunt in Barendrecht

 

1204

Gitaar cursus 10 wk 6 tot 8 jaar

10

Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

De Baerne, Riederhof

Meer informatie

1102

Akoestische gitaar

38

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

De Baerne, Riederhof

Meer informatie