Nils van Haften over de muzieklessen saxofoon

“Toen ik als achtjarige The Pink Panther Theme had gehoord, wist ik het meteen: ik wilde saxofoon leren spelen; zwoel en swingend!”

Saxofoon leren spelen

Al die kleppen en assen, zien er misschien wel erg ingewikkeld uit, maar van de blaasinstrumenten is de sax misschien wel het makkelijkst aan te leren! Vanaf ongeveer acht jaar kun je beginnen met saxofoonlessen. Je hoeft geen kennis te hebben van het notenschrift; dat leer je allemaal spelenderwijs. Niet alleen uit een boek, maar juist door heel veel te spelen samen en/of met cd’s en mp3tjes. Tijdens de lessen leer je alles van het instrument, noten lezen, en heel belangrijk: vooral die muziek, die je zelf mooi vindt, te spelen op de sax! Pop, jazz, klassiek, alles kan…..plezier staat voorop.

Leren improviseren

De saxofoon is bij uitstek het instrument om op te (leren) improviseren. Heb je al wat ervaring op de sax? Dan kun je bij mij alles leren over improvisatie. Aan de hand van stukken uit het lichte muziekrepertoire leer je improviseren. Hoe bouw je een goede solo op? Welke noten kun je gebruiken? Wat is een akkoordenschema en wat kun je ermee? Hoe kun je zelf een begeleidende partij verzinnen, die goed klinkt ‘onder’ de zang?”

Ervaring:

• In 1994 Cum laude afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan het Rotterdams Conservatorium

• Sindsdien actief als saxofoondocent en ensembleleider

• Geeft workshops op Codarts (Rotterdams Conservatorium) en leidt diverse bigbands in de regio

• Actief bij onder andere het Metropole Orkest, het Clazz Ensemble, The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Frankfurt Radio Big Band

Contact:

Nieuwsgierig naar de andere docenten van CultuurLocaal? Klik dan hier voor het overzicht.

Gevarieerd aanbod CultuurLocaal Barendrecht

CultuurLocaal heeft een gevarieerd aanbod van muziekonderwijs. Op verschillende locaties in Barendrecht kunnen jong en oud bij ons terecht voor muziekles op verschillende instrumenten en natuurlijk zang. Zowel klassiek en lichte muziek zijn vertegenwoordigd en er zijn individuele en groepslessen. Alle leerlingen kunnen met regelmaat meedoen met leuke projecten waarin vaak verrassende combinaties worden gemaakt. Naast een muziekschool is CultuurLocaal ook uw adres voor improvisatietheater en in de nabije toekomst ook voor andere vormen van theaterles.  Al onze docenten streven naar de hoogste kwaliteit van lesgeven op elk niveau en willen steeds het beste in hun leerlingen naar boven halen.

Tarieven     l     Contact