Tessa Vugts over de lessen Improvisatietheater

“Tijdens mijn dramalessen vind ik het belangrijk dat het beste uit elk kind wordt gehaald. Dat het leert om te gaan met zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Ook wil ik kinderen leren ‘de ander te laten stralen’, door ze veel te laten samenwerken en uit te gaan van elkaars verschillen. Zo leren kinderen dat een scene op het podium alleen een succes wordt als je samenwerkt, je tolerant bent naar de ander, een open houding hebt en initiatief durft te nemen.

Dit oefenen we tijdens de lessen met veel verschillende spelvormen. Door deze ervaringen leren de kinderen dat de wereld van theater en de echte wereld nauw met elkaar zijn verbonden. Ze ontwikkelen een positiever zelfbeeld en kunnen verschillen in de ander waarderen.”

Ervaring:

• 15 jaar werkervaring als leerkracht op een basisschool

• Sinds 2014 actief als ‘Tante T’ met het geven van workshops en voorstellingen

• Speelt meer dan 5 jaar bij theatersportvereniging ‘De buren van Marlies’ en kinder-improvisatiegroep ‘De Buurtjes’ uit Rotterdam

• 2 jaar Spelervaring opgedaan in kinder-improvisatiegroep ‘Retteketet’ in Utrecht

• Volgde in 2015 de ‘summerschool’ in Calgary, Canada bij Keith Johnstone, de grondlegger van improvisatietheater

Contact:

Nieuwsgierig naar de andere docenten van CultuurLocaal? Klik dan hier voor het overzicht.

Gevarieerd aanbod CultuurLocaal Barendrecht

CultuurLocaal heeft een gevarieerd aanbod van muziekonderwijs. Op verschillende locaties in Barendrecht kunnen jong en oud bij ons terecht voor muziekles op verschillende instrumenten en natuurlijk zang. Zowel klassiek en lichte muziek zijn vertegenwoordigd en er zijn individuele en groepslessen. Alle leerlingen kunnen met regelmaat meedoen met leuke projecten waarin vaak verrassende combinaties worden gemaakt. Naast een muziekschool is CultuurLocaal ook uw adres voor improvisatietheater en in de nabije toekomst ook voor andere vormen van theaterles.  Al onze docenten streven naar de hoogste kwaliteit van lesgeven op elk niveau en willen steeds het beste in hun leerlingen naar boven halen.

Tarieven     l     Contact