Jozé Aaftink over de muzieklessen hoorn

” Jong of oud, iedereen kan het hoornspelen leren! We hebben kinderhoorns voor de kleintjes (tot ongeveer 11 jaar) en de “volwassen” hoorns voor de oudere blazers. De hoorn is inzetbaar in allerlei soorten orkesten, en ook een hoornorkest is een van mijn dromen om te gaan realiseren als project. De juiste techniek is erg belangrijk bij het hoornspelen. Als dit verkeerd wordt aangeleerd heeft men er al snel geen plezier meer in, en dat is het laatste wat ik wil zien gebeuren! Muziek maken is een hobby waar je energie van krijgt, waarin je kunt ontspannen en school of drukke baan even mag en kan vergeten. Daar wil ik graag bij helpen! Hoornspelen en lesgeven, dat is mijn leven en ik krijg nergens meer energie van dan leerlingen vooruit te zien en horen gaan. Iemands spelniveau op een hoger plan brengen is mijn missie en passie. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk van de interesses van de leerling uit te gaan. Muziek spelen die bij hem of haar past en waarmee de leerling vooruit komt. Er zijn veel muziekstijlen en daar is ook evenzoveel materiaal voor beschikbaar. Het is heel mooi om mee te maken hoe iedere hoornleerling daar zijn/haar weg in vindt en dat te begeleiden. In 2016 is Hoornensemble HoornPracht gestart met 7  hoornleerlingen uit Barendrecht en de regio eromheen, met een niveau vanaf ongeveer 5 jaar les. Superleuk om samen te spelen.

Nieuwsgierig geworden naar de prachtige klanken van de hoorn? Dan hoop ik u snel te zien in de Baerne. Loop gerust eens binnen op woensdag of vrijdagmiddag, kamer 7.”

Ervaring:

• Al ruim 30 jaar ervaring met lesgeven op hoorn

• Sinds 5 jaar docent vakdidactiek/methodiek hoorn aan het conservatorium te Rotterdam (Codarts)

• Actief bij de SKVR van Rotterdam, in Dordrecht, thuis in Maassluis en de afgelopen 15 jaren ook in Barendrecht

• Sinds 1985 uitvoerend hoorniste bij diverse Nederlandse beroepsorkesten

Contact:

Nieuwsgierig naar de andere docenten van CultuurLocaal? Klik dan hier voor het overzicht.

Gevarieerd aanbod CultuurLocaal Barendrecht

CultuurLocaal heeft een gevarieerd aanbod van muziekonderwijs. Op verschillende locaties in Barendrecht kunnen jong en oud bij ons terecht voor muziekles op verschillende instrumenten en natuurlijk zang. Zowel klassiek en lichte muziek zijn vertegenwoordigd en er zijn individuele en groepslessen. Alle leerlingen kunnen met regelmaat meedoen met leuke projecten waarin vaak verrassende combinaties worden gemaakt. Naast een muziekschool is CultuurLocaal ook uw adres voor improvisatietheater en in de nabije toekomst ook voor andere vormen van theaterles.  Al onze docenten streven naar de hoogste kwaliteit van lesgeven op elk niveau en willen steeds het beste in hun leerlingen naar boven halen.

Tarieven     l     Contact