Hier komt ons aanbod voor dansles

Aanbod voor dansles bij CultuurLocaal

Door dansles leren kinderen creatief denken en vrij bewegen. Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang. Ze hebben de behoefte om te experimenteren en een grote verbeeldingskracht. Dans is tegelijkertijd een leerproces en een creatief proces. Door te dansen, leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. Dans spreekt kinderen aan op hun fantasie en creativiteit; het daagt ze uit om steeds nieuwe oplossingen te vinden. Bij dansexpressie komen kinderen volledig tot hun recht, soms onverwacht. Sommige kinderen bloeien op, ze krijgen meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich losser en vrijer en ieder kind kan op zijn of haar eigen manier leren dansen. Het dansproces is dan ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het doet een beroep op je persoonlijkheid: je leert om jezelf open op te stellen en om iets van jezelf te laten zien.

Op dit moment verzorgt CultuurLocaal geen danslessen. Heeft u een voorstel of idee op dit gebied? Laat het ons weten.

Leerlingen

CultuurLocaal staat open voor alle Barendrechters, van jong tot oud en van alle culturen. We hebben een mooi aanbod muzieklessen voor kinderen vanaf de jongste leeftijd tot en met een koor voor senioren. Liefhebbers van improvisatietheater kunnen bij ons ook terecht.

Docenten

CultuurLocaal vindt kwaliteit belangrijk. We werken dan ook alleen samen met gediplomeerde docenten.
Informatie over al onze docenten vindt u hier.

Instrumenten

Wij bieden lessen aan op de een grote verscheidenheid aan instrumenten. De populaire keuzes gitaar, viool en piano, maar ook bijvoorbeeld cello, hoorn en trompet en het meest natuurlijke instrument van allemaal: de stem!

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.