Terugblik De Speelfabriek – Laura op visite 28 september 2016

Henk Elderson

, Evenement

Wist je dat Tante T in een Speelfabriek woont? In dit huis heeft elke deur een andere kleur en is van alles te beleven! Samen met het publiek opent Tante T de deuren en worden er allerlei avonturen beleefd en prachtige verhalen verzonnen. Wie weet komt er wel bijzondere visite. Je wordt uitgenodigd om mee te spelen. Alles mag en niets is te dol. Doe je mee? 

Woensdag 28 september 2016: Laura op visite in de Speelfabriek! 

 

 

Laura kwam op visite in de Speelfabriek.

Laura kwam op visite in de Speelfabriek.

Woensdag 28 september organiseerde CultuurLocaal een voorstelling in De Baerne. Tante T kreeg in haar ‘Speelfabriek’ Laura op visite. Zowel Laura als Tante T hadden heel veel avonturen beleefd, die ze met de kinderen in het publiek vertelden.

 

Klik hier voor een foto-impressie van de voorstelling.

 

Door elke keer een deurtje van De Speelfabriek te openen, verzonnen de kinderen samen met de spelers wat er zoal gebeurd was en speelden dit uit. Zo plukte Laura een roos bij een draak, vloog ze met een straaljager en leerde ze een monster manieren. Tante T leerde kok Ad Jansen patatjes-poepjessoep maken en ontving vreemde, betoverde visite die haar huis schoonmaakte. Leonieke, harpdocente bij CultuurLocaal, begeleidde alle verhalen met geïmproviseerde muziek, waardoor alles nog echter leek. Uiteindelijk kwam alles goed en dronken Tante T, Laura en Leonieke samen met de kinderen limonade!

 

Foto Claudia Baarslag

Foto Claudia Baarslag

Voor het publiek, Tante T en CultuurLocaal was deze voorstelling een schot in de roos.‘Wat leuk dat dit in Barendrecht wordt georganiseerd, zoiets misten we echt!’, aldus een van de enthousiaste ouders. ‘Volgende keer kom ik weer!’ riepen veel kinderen. Tessa Vugts (Tante T) was blij verrast met de grote opkomst bij dit nieuwe evenement. “Je moet altijd afwachten of er mensen op iets nieuws afkomen, maar zo veel kinderen had ik niet verwacht. Voor CultuurLocaal, aanbieder van muziekles en improvisatietheaterlessen, is dit een geslaagde manier om mensen naar de Baerne te krijgen. “Het is een mooie locatie en we zijn heel blij dat we daar onze activiteiten kunnen doen. Zeker na de renovatie die de gemeente voor 2017 heeft aangekondigd zal er een prima zaal staan waar onze muziek- en theaterleerlingen en –docenten hun talenten aan Barendrecht kunnen laten zien”, aldus voorzitter Ard Kramer.

 

Er komen in totaal vier voorstellingen van De Speelfabriek in De Baerne, steeds op de laatste woensdagmiddag van de maand. De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders.

 

 

Voor inlichtingen en reserveringen kunt u contact opnemen via info@cultuurlocaal.nl. Kijk ook op www.tantet.nl voor alles over Tante T.