Terugblik Talent Concertant op donderdagavond 19 april 2018

Jonge muzikanten schitteren op Talent Concertant

 

Op donderdag 19 april is de tweede Talent Concertant avond bij CultuurLocaal gehouden in De Baerne. De grootste talenten konden op deze avond laten horen waartoe ze in staat zijn en dat is veel!

Terwijl buiten de zon heerlijk scheen was de BaerneZaal volledig gevuld met belangstellenden voor de muziek van jonge Barendrechtse talenten. Talent Concertant is een van de jaarlijkse activiteiten van CultuurLocaal. “Bij ons is iedereen welkom die muziek- of theaterles wil, ongeacht het niveau. Onze docenten streven naar dezelfde hoge kwaliteit in het begeleiden van alle leerlingen, jong en oud, beginner en gevorderde. Maar bij Talent Concertant gaat de aandacht uit naar de jonge leerlingen die net wat meer kunnen dan anderen, die zich onderscheiden. Het is een beloning voor hun talent, maar vooral voor het harde werken dat deze leerlingen over het algemeen ook doen om hun talent tot bloei te laten komen,” aldus Wim Soeters, coördinator bij CultuurLocaal en organisator van Talent Concertant.

 

Deze editie was er een met veel diversiteit. Zo was er klassieke muziek: een cellosonate van Breval, stukken van Bach en Mozart op klarinet, een vioolconcertino van Kuchler en een Serenade van Georg Hue. Er was Nederlandse gitaarmuziek van Maarten van Dorst en een geheel eigen versie van de Engelse traditional Scarborough fair. En in het populaire genre kon het publiek genieten van instrumentale versies van Hotel California van The Eagles en Say you won’t let go van James Arthur en een prachtig gezongen Love Yourself van Justin Bieber. Ook Latijns-Amerikaanse klanken ontbraken niet, met twee accordeonstukken van Miriam Mees.

 

De avond werd afgesloten door Tracy en Steven. Zij speelden twee eigen nummers. Bijzonder was dat Steven in zijn eentje een hele band was. Met behulp van een looper nam hij ter plaatse drum-, bas-, keyboard- en gitaarpartijen op, waarna Tracy met haar krachtige stem los kon gaan op de tekst en Steven de solo-gitaarpartijen kon spelen.

 

De presentatie van de avond was in handen van Babs Mouton. Met haar ontspannen aankondigingen zorgde ze voor precies de goede sfeer, waarin de artiesten optimaal konden presteren. Met de vertrouwde aanwezigheid van de Locom voor de versnaperingen, Ruben voor licht en geluid en Tom voor het beheer van de zaal was het weer een ouderwets geslaagde CultuurLocaal-avond.

Klik hier voor een foto-impressie van de avond.