Mariët Kaasschieter over de muzieklessen zang klassiek/vrouwenkoor

“Een onderzoek van de universiteit van Frankfurt toont aan dat zingen goed voor je is. Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand. Maar behalve dat het gezond is, is zingen gewoon erg leuk. Samen spitten in een tekst, samen werken aan een prachtige melodie, samen stap voor stap de grenzen verleggen, soms letterlijk want dan blijk je veel hoger of lager te kunnen zingen dan dat je altijd gedacht hebt. Mensen stimuleren meer uit zichzelf, uit hun instrument te halen dan ze soms voor mogelijk hadden gehouden. En dat alles maakt dat ik het zo leuk vind om privé zangles, stemvorming en koorscholing te geven.”

Ervaring:

• Studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium

• Privé lespraktijk in Studio 4 en als zangdocent verbonden aan de Muziekschool Hoeksche Waard, Stichting CultuurLocaal en de Stichting Cultuureducatie Zuid-Holland Zuid

• Medeoprichter en artistiek leider van Forum Vocaal (zangworkshops); coach bij een aantal koren en ensembles

• Geef ook losse stemvormingscursussen en workshops voor koren en bedrijven

• Als soliste te gast bij diverse koren en orkesten.

• Vormt samen met Lenie de Meij het dou Cant Arpa, zingt in het Ronsard Trio en sinds 1988 in het Nederlands Kamerkoor.

Nieuwsgierig naar de andere docenten van CultuurLocaal? Klik dan hier voor het overzicht.

Gevarieerd aanbod CultuurLocaal Barendrecht

CultuurLocaal heeft een gevarieerd aanbod van muziekonderwijs. Op verschillende locaties in Barendrecht kunnen jong en oud bij ons terecht voor muziekles op verschillende instrumenten en natuurlijk zang. Zowel klassiek en lichte muziek zijn vertegenwoordigd en er zijn individuele en groepslessen. Alle leerlingen kunnen met regelmaat meedoen met leuke projecten waarin vaak verrassende combinaties worden gemaakt. Naast een muziekschool is CultuurLocaal ook uw adres voor improvisatietheater en in de nabije toekomst ook voor andere vormen van theaterles.  Al onze docenten streven naar de hoogste kwaliteit van lesgeven op elk niveau en willen steeds het beste in hun leerlingen naar boven halen.

Tarieven     l     Contact